Skriv ut

2008

Follo Krets inviterer til: Speiderlederkurset

Dette er et kurs om ledelse av medledere og med friluftsliv som ramme.

Kurs for gruppeledelsen!
Er du gruppeleder / gruppeassistent (Eller har du en gang har tenkt å bli det)? Eller er du bare er interessert i hvordan en gruppe skal drives? Eller føler du behov for påfyll av ferdigheter i ledelse? Synes du at ledersamtalen er vanskelig? Vil du vite litt mer om vanskelige barn eller vanskelige samtaler? Da er Emnekurs i gruppeledelse midt i blinken for deg!
Varsel om Kretsting

Follo Krets av Norges speiderforbund kaller inn til kretsting.

Bli med på fjellet!

Sett av uke 8 til vinterfjell og fjellederkurs! Norges speiderforbund gjennomfører Fjellederkurset 14. - 22. februar 2009. Kurset er ment for alle som vil ha med speidere på tur i norsk vinter.

Velkommen til Ås-speidernes lysmesse


Alle som ønsker er hjertelig velkommen til Ås-speidernes lysmesse i Ås kirke søndag 14. desember (tredje søndag i advent) kl. 18.00. Det blir en stemningsfull stund med Ås-speiderne og prost Knut Lein i nært samarbeid.

Meld deg på Camp Alpin


Det blir Camp Alpin denne vinteren også, og nå er det all snøen på Beitostølen som venter på oss. Helgen er 6. - 8. februar, og du bør melde deg på i god tid!

Topp rovertur


Helgens rovertur var en suksess!

GrøtfestKjære rover / speiderleder i Follo

Drøbak-speidere i hardt værI helgen gjennomgikk fire speidere fra Drøbak/Frogn speidergruppe en noe spesiell opptaksprøve.

Speidertinget over


Speidertinget 2008 er nå historie. Fra Follo reiste Martin Olaisen, Øyvind Bjørndalen, Peik Næsje, Vidar Falck-Muus og Marit Carlsen VKL som observatør.

Follotroppen


Follo krets har igjen gleden av å invitere til opptakstur i Follotroppen, 7. - 9. november 2008. Follotroppen har eksistert siden 1984 og blitt arrangert annethvert år siden den gang. Selve turen er for speidere i alder 14-16 og går igjennom Nordmarka fra Grua i Lunner til Nordre Skar øverst i Maridalen (turen avsluttes på Oslo S). Haiken er ca 60 km lang.

Roverne-møte


Neste møte for Roverne er i Moss.

LAN


Etter all den positive tilbakemeldingen vi fikk etter Lan'et vi kjørte i juni, følger vi opp med ett nytt arrangement med samme rammer. Dvs at skal arrangeres LAN for speidere og andre som har lyst helgen 14-16 november 2008

Trefjellsturen


Velkommen til å bli bedre kjent på Jeløy helgen 25. og 26. oktober.

Velkommen til nye sider


Endelig kan vi ønske dere velkommen til våre nye nettsider.

Meld deg på Rovertur


Husk å melde deg på høstens rovertur. Alle ønskene til roverene i follo skal løses på en tur, og dette er hvordan det gjøres.

Høstkos for rovere

Håper alle har hatt en fin høstferie. Siden ikke alle har hatt høstferie skal vi kose oss litt på neste møte slik at alle får litt ferie. På menyen har vi hjemmebakte boller, kakao og selvfølgelig litt program. Er det noe som frister mer om høsten?
Møtet skal være på Kolbotn speiderhus som ligger i Gimleveien 3. Det starter klokka 19.00 og slutter klokken 21.00. Datoen er 9.10.
For de av dere som kommer med toget, kan vi hente dere på Kolbotn. Det kommer et tog til Kolbotn klokka 18.51 som vi vil anbefale dere å ta. Toget tilbake går klokka 21.00 så vi kan avslutte møtet litt tidligere, og kjøre dere til toget.
Hvis dere vil at vi skal hente dere sender dere bare en mail.
 
Kjørebeskrivelse: http://www.gulesider.no/kart/map.c?id=a_1878055&q=gimleveien+3+t%E5rn%E5senTekst av Tone Ødegaard
Rovermøte
Da er alt klappet og klart for høstens første rovernemøte. Stedet du skal komme til er Langhus speiderhus, datoen 18.9 og klokkeslettet er 19.00. På dette møtet skal vi bli kjent med de nye roverne i kretsen, planlegge høsten og se bilder fra Alaskaturen som noen av roverne har vært på. Møtet kommer til å slutte klokka 21.00
Regional kurshelg


Helgen 24-26. oktober er det regional kurshelg for ledere og rovere på Krakos i Nittedal. Her treffer du gamle og nye venner fra kretsene Romeriket, Fredrikstad, Østre Østfold og Follo. I tillegg kan du gå på kurs å lære nye ting! Meld deg på nå!

Nye nettsider
Vi beklager at det skjer lite på nettsident til kretsen i disse dager. Det er lite oppdateringer og mye feil. Grunnen til dette er at det veldig snart kommer nye nettsider og resursene blir brukt på å få disse igang og mest mulig riktig.
Trenger din gruppe litt penger?
Marius Langz og Jc Vollar skal arrangere et nytt LAN i november, hvor et av målet er å få inn mellom 100 deltakere. Men for å få klare å gjennomføre et slikt arrangement trengs det en stab. Marius og Jc ordner alt det tekniske med nett, servere og sted, men de er ute etter å få noen til å håndtere sikkerhet og kro.
Kretskonk recce
Speiderombudet trenger flere frivillige til å hjelpe til under kretskonken. Er du interessert?
Nytt speiderombud?
Du er kanskje vårt nye speiderombud. Vårt ombud gjennom lang tid, Bernt Inge Stormoen, takker for seg etter denne høsten.
Deadline for Kretsnytt
Arbeidet med neste nummer av Kretsnytt er i gang, og vi tar gjerne imot bidrag. Fristen for å sende inn er 2. september.
Minileiren er avlyst
Minileiren som skulle vært holdt på Breivoll siste helgen i august er desverre avlyst. Nå satses det i stedet på å få laget en nasjonal minileir som et nachspiel etter landsleiren neste år.
Alaskagjeng uten bagasje
Follespeiderne som er i Alaska har kommet fram til Fairbanks, men ikke all bagasjen er der sammen med dem. Lokale innkjop og avtale om transport og kanoleie er i boks, men de venter fortsatt spent pa om de far dra pa tur med eget utstyr.
Alaska gjengen er klar
Det meste er ordnet, og vi er klare alle seks. Vi reiser til Alaska om en drøy uke, og blir borte til langt ut i august. Vi gleder oss til en litt annerledes leir i år!
MiniLeir
Nå nærmer minileiren seg med stormskritt. Ta en titt på nettsidene til minileiren og følg med fremover på alt som skjer. Dette blir årets beste arrangement, og mange speidere på et sted. Du kan melde deg på allerede nå.
Bli med i aktivt miljø
Roverne i Follo blir mer og mer aktive. Et nytt roverombud kom på plass i våres, og aktiviteten er på topp. Får du ikke info om hva som skjer, så send en mail til roverombudet og bli med på epostlisten. Les mer i siste Kretsnytt.
Bli med på klatretur i helgen!
Forrige helgs rovertur til Tjernsbråtan var veldig bra, og derfor tar vi en tur til nå som det er blitt sommerferie. Vi drar til Hauktjern, som er Oslos største klatrefelt, hvor vi overnatter hele helgen og klatrer litt i veggene. Vi stiller med utstyr og kunnskap, så det er bare å bli med!
Rover gensere til salgs
Nå er det laget gensere kun for rovere. Disse er spesielt designet for rovere og selges for 250,- kun her. Har du lyst på genser kan du sende mail til lillegutt med hvilken størrelse du vil ha. Genseren finnes i str small - Xl kan fåes i flere farger, men sort er original designet
Speidere i hardt vær
Amerikanske speidere på leir i Iowa ble overrasket av en Tornado.
Lysern til skrekk og advarsel
I helgen var tropp og roverlag i Nordby1 samt tre speidere fra Kolbotn på tur på Lysern. Det var strålende vær og kjempefine padleforhold, men gruppa skal aldri tilbake. Etter lang padleetappe på fredagen fant de en kjempefin plass nede ved vannkanten der det var god plass til kanoer, aktiviteter på land og i vann. Her ble kvelden sen og morgenen tidlig. Mens speiderne badet og koste seg, og en del rovere var ute å padlet ble brått moro og leken avbrutt av en ikke så fullt munter fyr.
Fossekallen
Med imponerende presisjon manøvrerer du kanoen gjennom skummende bølger, forbi stein og skumle valser. I neste øyeblikk står tiden stille og du får anledning til å filosofere og nyte naturen.Dette kurset må bare oppleves!
Småspeiderdagene
Småspeiderdagene 2008 gikk av stabelen i helgen på Jeløya ved Moss i et strålende sommervær. Ca 160 småspeidere satt hverandre i stevne i flotte omgivelser ved Røed Gård.
Rovertur i akerselva
Det er snart frist for påmelding på årets sommertur for rovere. Oppmøtested får du etter påmelding, men vi skal padle nedover akerselva, gjennom tunnelen og ut i oslofjorden ved operaen. Dette er en tur man kanskje aldri igjen får vært med å padle, og vi i staben gleder oss.
Speider-Lan
Det blir Speider-Lan på Langhus speiderhus 6-8juni
Nå er speiderskjortene ankommet Ski.
Speiderskjortene er nå i salg igjen.Skjerf er også å finne hos Army Shop på Ski Storsenter.Så nå har du tjans å fornye deg til 17.mai.........LØP og KJØP.
Rovernemøte med klatring
Tirsdag 13. mai er det tid for nytt rovernemøte. Denne gangen skal vi klatre utendørs på Hvitebjørn. Du trenger ikke noe utstyr eller kunnskaper, vi ordner alt. Oppmøte kl. 19.00 rett innenfor avkjørselen mot Hvitebjørn gård (langs gamle mosseveien, rett før avkjørselen til Ingierstrand). Hvis du trenger hjelp til transport er det bare å si ifra til roverombudet, så skal vi prøve å få ordnet noe.
Emnekurs i Pil og Bue
24. og 25. mai arrangeres det første emnekurset i pil og bue! Kurset er rett og slett midt i blinken for rovere, ledere og ledertrenere. Instruktøren på dette kurset er en erfaren buemaker, langbueentusiast og kursholder fra Norsk Langbuelag, så her har du en flott mulighet til å få proff instruksjon. På emnekurset får du kjennskap til buens historie og praktisk innføring i et urgammelt og fasinerende håndverk.
Firkantturen over
Da var den firkantede roverturen ferdig og en god gjeng med fornøyde roverer fra Follo og grenland krets reiste hjem fra en minnerik tur. Her var det dagstur med aktiviteter som firkantløype der hjernetrim og kunnskaper ble testet. Snøballkrig, konglekasting og legobygging. Matlaging på høyt plan der vi fikk med oss alt fra nudler til marinert biff, vårruller, pannekaker, bacon med mer. Roverne i Follo har tatt turene til et nytt nivå og takket være det nye ombudet er det også lagt inn aktiviteter, så da er det ikke lengre en slapp gjeng som ligger å daffer seg. Takker for en kjempetur og gleder oss til neste. Dette er starten på en ny epoke med godt roverarbeid.
Bli med til Gufseplassen!
Neste helg, 18. - 20. april skal Follos rovere på firkanttur. Denne helgen er alt firkantet, og runde ting er bannlyst. Det blir en god gammeldags tur med huk og bål i skogen, men med litt ekstra firkantet moro. Dessuten har vi invitert med oss speidere fra både Oslo og Skien, så dette blir bra! Meld deg på til roverombudet!
Nytt lederombud
Follo krets har endelig fått på plass den viktige stillingen som lederombud. Martin Olaisen har sagt ja til denne krevende oppgavene, og tiltrer med det samme.
speiderreklame
se og le (litt kjedelig start)
Hva er speiding?
En fin liten film på youtube. Mye kommentarer.
Morsom sang
Amerikansk sang i samme gate som bare egil´s "speider´n"
Er du litt A4?
På torsdag er det Roverne-møte, og denne gangen skal vi til Doggebu og forberede oss på en firkantet tilværelse. Alle kretsens rovere er velkomne, så ta med deg en firkant og kom.
Orrhaneleik
I april spiller orrhanene og hvis du vet hvor du skal dra er det gode muligheter for å få se en flott villmarksforestilling. Oppfordring fra speiderombudet til alle peffer: Ta med patruljen på orrhaneleik i april!
Nytt Roverombud
Forsvaret har innkalt vårt gamle roverombud til tjeneste, og han måtte derfor trappe ned noe ufrivillig. På torsdagens Rovermøte ble det derfor valgt nytt ombud.
Snøhuletur
14 speidere, rovere og ledere har vært på snøhuletur. Det er mye snø på fjellet! Så hulene ble store og fine!
Politiattest i idrettsnorge
Idrettsnorge innfører politiattest for alle som skal jobbe med barn og unge. Bør vi i speideren gjøre det samme? – Vi innfører denne ordningen fordi vi vil gjøre alt vi kan for at idretten skal være et trygt sted å være for alle barn, sier Idrettspresident Tove Paule.
MiniLeir - Promofilm
På kretsen sitt årsmøte ble det vist en promofilm om årets qleste arrangement. MiniLeir 2008. Denne filmen ligger nå på nett.
Myvollspeidere på 2. plass i VM
Norge kom på 2. plass i det første VM i vinterspeiding arrangert noen sinne. Det norske laget bestod av 5 personer, 2 av dem fra Myrvoll Speidergruppe; Martin Austin Stormoen og Kim Robert Halvorsen. Mesterskapet ble avholdt i det vakre alpelandskapet rundt Kandersteg International Scout Centre og det ble blant annet konkurrert i slalåm, langrenn, curling, synkronskikjøring og et triatlon. Norge var oppe i teten i mange av konkurransene, men svenskene var en god del sterkere og eldre, så de tok 1. plassen. Liechtenstein kom på 3. plass rett bak Norge.
Snøhuletur
Det er fortsatt ledige plasser på snøhuleturen!! Er du speider og vil være med, ta kontakt med lederen din. Er du rover eller leder og vil være med, meld deg på via lagleder/enhetsleder.
Roverombud
Har du lyst til å bli Roverombud? Roverombudet i Follo Krets blir desverre tatt hånd om av det norske forsvar om kort tid. Han er nødt til å avgi sin plikt for ferdelandet og skal inn i tjeneste. Vi står derfor uten roverombud om få strakser, og lurer derfor på om noen vil ta over. Har du lyst til å drive mer aktivt med rovering. Vil du være med å styrke roverarbeidet i kretsen? Ta kontakt med Andreas i kretsstyret og si ifra.
KroKroDille søker stab
På årets MiniLeir skal vi ha en stor PiratKro. Denne blir en stor kro med mange oppgaver. Hvis du vil være med på dette så søk om plass i staben.
Forkveld Snøhuletur
Forkvelden for Snøhuleturen blir på Kolbotn Speiderhus. Vi møtes kl 1930.
Årets Qleste arrangement!
Vil du være med i staben til årets MiniLeir? Vi trenger hjelp av mange, så hvis du har lyst til å stå på, og være med å lage den beste speiderhelgen i 08 ta kontakt.
Snøhuletur
OBS!! Snøhuleturen har blitt utvidet. Vi reiser til NSF's hytte Solstølen. Vi bor i eller utnfor hytta fra fredag til lørdag, tidlig lørdag morgen drar vi opp på fjellet for å grave snøhuler. Vi sover i disse til søndag.
Camp Alpin - gjenglemt
Helgens Camp Alpin var en super tur til Geilos snødekte bakker. Over 70 rovere og vandrere var med og koste seg i sola. Men vi har noen gjenglemte ting: - Et par svarte Gore Tex-votter - En svart Thinsulate-lue - En svart Batistini-lue - En Salomon støvelbag - En skistav - Et blått liggeunderlag - En portemone Og det er noen som savner noe: - en sort og rød skipose, merket Sportshuset - en sort og rød støvelbag merket Sportshuset, med vintersko i - en sort støvelbag merket G-sport, med vintersko i Har du noe til overs, eller savner noe, kontakt Morten (938 27 212).
Volleyballcup
Mangelfull informasjon er nå endret. Oppmøte er 08.30 og sted er Sofiemyrhallen. Kretsen beklager at dette ikke har foreligget tidligere. Les mer om volleyballcupen på arrangementsidene.
Enorm oppslutning
Camp Alpin er overfylt. Det er nå godt over 70 deltagere som skal til fjells. De som skal være med møter på Ski stasjon kl. 17:00 på fredag. Sørg for å lese gjennom informasjonen om turen når du pakker, der det står noen viktige ting.
UF 25. - 27.01.2008
Info om Ungdomsforum har dessverre ikke vært klar før nå. Nytt UF-styre er på plass og er nå klare for vårens UF Tema: The Simpsons. Det blir blant annet filmer og konkurranser rundt dette temaet Ha med: Deltakerne trenger ikke å ha med seg mer enn klær og overnattingsutstyr for helgen.
Peffkurs 1
Denne helgen har vi gjennomført peffkurs 1. Vi har vært 30 speidere og ledere fra 10 grupper i tre kretser. Speiderne har som alltid sovet for lite, lært masse, blitt kjent med noen nye og hatt det veldig morsomt!
Camp Alpin: Bli med til snøen!
Det er midten av januar, og det regner. Siden snøen ikke kommer til oss, må vi komme til snøen. Og den er på Geilo. Bli med på årets Camp Alpin altså! En hel helg med snø, ski, snowboard, snø, nye venner, gamle venner, snø og mye moro. Alle vandrere og rovere kan være med, så det er bare å melde seg på. Dette blir kjempegøy, så vær rask - det er begrenset med plasser!
Veibeskrivelse til vaskeberget
Her er veibeskrivelse til Vaskeberget, der Peffkurs 1 holdes førstkommende helg.
Nytt UF-styre
Martin Løland og Johanne Elvebakken har trukket seg tilbake fra UF-styret og nye personer har tatt over. Det nye UF-styret består av Maria Wilhelmsen, Magnus Sandvei, Rikke Aunestad og Rasmus Even S.
Speidergutt reddet liv
Aftenposten skriver om en 15 år gammel speidergutt fra Maldivene som avverget et drapsforsøk på landets president.
Peffkurs 1 fulltegnet
Peffkurs 1 på Vaskeberget speiderhytte er fulltegnet. Rett før påmeldingsfristen var det stor pågang og noen grupper var desverre for sent ute. Hyggelig er det derimot at innslaget av speidere fra våre nabokretser er stort på kurset.
Fjellederkurset
I uke 8 arrangerer NSF igjen fjellederkurset. Kurset foregår på Hardangervidda, med utgangspunkt fra NSF´s hytte Solstølen.
Frivillighetsprisen til Åsspeiderne
Ås-speiderne er tildelt Ås kommunes Frivillighetspris for 2007. Overrekkelsen ble gjennomført på Trampen speiderhytte samtidig med at speiderne i 1. Ås gruppe av Norges speiderforbund arrangerte Bålfest for å markere åpningen av Trampens 25. serveringssesong og at Ås-speidingen i år fyller 85 år. Det var leder for Frivillighetssentralen i Ås, Tone Eng som overrakte Frivillighetsprisen for 2007.
Husk årsrapporten
Det er det på tide å sende inn årsrapport for 2007 til forbundskontoret. Alle grupper mottok før jul et skjema for dette. Skjemaet må fylles ut og returneres per faks eller papir til forbundskontoret. Dette fordi offentlige myndigheter har et krav om gruppelederes signatur på skjemaet. Fristen for innsendelse av årsrapporten er 1. februar
Meld deg på Peffkurs 1
Til tirsdag går fristen for påmelding til Peffkurs 1 ut. Det er fortsatt noen ledige plasser og kurset har allerede deltakere fra flere kretser. Kurset arrangeres på Vaskeberget speiderhytte og har blant annet som mål å gjøre speiderne bevisste på peffrollen og hva den innebærer.
Slutt for Radio ØB
Mediehuset ØB bestemte seg for å svinge sparekniven til jul. Det innebærte slutten på Radio ØB. For Follospeiderne betyr det slutten på et år med "Alltid beredt" sendinger.
Speiderlederkurset
Follo krets arrangerer snart Speiderlederkurset, det tredje kurset i grunntreningen for ledere. Informasjon om kurset finner du nå på terminlisten.
Velkommen til familiedag
Den 25. serveringssesongen på Trampen åpner med bålfest. Årets første vaffelvertskap er patruljen Jerv. De serverer nystekt vafler fra klokken 1000 til 1500. Trampen er åpen for servering hver søndag i januar, februar og mars uansett føre og vær