Skriv ut

2009

Bli med på Camp Alpin!

Jess, det blir Camp Alpin i år også! Så alle dere som er glad i snø, ski og brett bør spisse øra: Meld dere på før det blir fullt! ;)

Camp Alpin er en vintertur for vandrere og rovere i kretsen, hvor vi drar til Beitostølen alpinanlegg. Vi reiser sammen opp helgen 12. - 14. februar, hvor vi i to dager skal kose oss i bakkene. I bakken har vi en basecamp med musikk og grill, hvor man kan komme innom og få seg noe mat og drikke, eller bare sitte og slappe av litt.

I løpet av dagen blir det også kule konkurranser. Klarer du å fange Heffalumpene? Vi har nemlig hørt rykter om at dem er tilbake, og de er raskere enn noen gang! Drar du 360 på brettet? Vis oss! Vi blir lett imponert, og dommerne står klare med poengblokka!

Når kvelden kommer blir det mer eller mindre slitsomme aktiviteter inne og ute for de som har lyst. Kanonball? Snøballkrig? Lage tidenes største snøborg? Og mye mer? Ja! Gøy? JA! Forberedelsene er i gang, og vi gleder oss!

Påmelding
Det er samlet påmelding fra enhetsledere, altså må du melde deg på til din tropps- eller lagleder, som sender påmelding fra hele din gruppe til speiderombudet. Vær rask, vi har bare en buss, og når den er full, så er den full! Påmeldingen er i gang, førstemann til mølla!

Les mer i arrangementslista

 


Tekst av Morten Ødegaard

 

Fullspekket terminliste


Terminlisten for 2010 er ute, og det blir et aktivt år for Follospeiderne.

Bli med på fjellederkurs!


Glad i snø, ski og god utsikt?

Grøtfest


Hei speidervenn! Nok et speiderår nærmer seg slutten. Kretsstyret har igjen gleden av å invitere til samling for alle ledere og rovere - den tradisjonsrike grøtfesten uten grøt!

Juletur for rovere


Er du rover og lengter du etter jul? Bli med på juletur siste helgen i november da vel!

FlokkledersamlingDet blir flokkledersamling 11. november, på Langhus speiderhus kl. 20.

Peffkurs 1

Peffkurs 1 er det grunnleggende kurset for patruljeførere og kommende patruljeførere i Follo. Kurset gir en innføring i peffrollen og hvordan peffen planlegger og holder sine egne patruljemøter. Kurset arrangeres på Ski speiderhus.

Bli bedre kjent på Jeløy

Helgen 24. til 25. oktober kan du ta med familien ut for å oppleve de 3 flotte toppene på Jeløya i løpet av denne helgen. På hver topp har Jeløyspeiderne noen aktiviteter som gjør turen ekstra spennende. Deltakelse passer for store og små, og det er gratis å delta.

Åpning av speiderhytte

Søndag 4 oktober er det offisiell åpning av speiderhytta på stuene.

Resultater fra KK 2009

Endringer i resultater for kretskonkurransen 2009

Kretskonkurranse 2009Det er på tide å legge seg i hardtrening, årets kretskonkurranse nærmer seg med stormskritt! Alle patruljer i kretsen oppfordres til å delta i kretskonkurransen som avholdes i Gaupesteinsmarka 18-20 september.

Regional Kurshelg - påmeldingsfrist forlenget til 4. oktober!

Follo krets, Fredrikstad krets, Romerike krets, Østre Østfold Krets til regional Kurshelg 9. ? 11. oktober i Askim.

Trang Fødsel

Trang Fødsel kommer til MiniLeiren.

MiniLeir

Endelig er det klart for årets store landsleirnachspiel! Follo krets og region Viken øst gleder seg stort til å ta i mot alle over 13 som vil møte igjen venner fra årets høydepunkt - UTOPIA. Beyond Utopia vil så klart også ta i mot dere som ikke rakk landsleiren, men som vil ha en smakebit av desserten!

Langhus helt på toppI etterkant av premieutdelingen viste det seg at en av de to patruljene på førsteplassen - Hauk fra 1. Skougum - stilte med for gamle medlemmer i patruljen. Da de ble oppmerksomme på dette i regelverket, har de trukket seg fra konkurransen. Det samme gjelder patrulje Ravn fra 1. Skougum. Årets NM vinner er derfor Røyskatt fra 1. Langhus, og plasseringene for øvrige patruljer blir justert. Nye diplomer vil bli sendt deltakerne i løpet av sommeren.

Langhus best i NM

Gratulerer til Røyskatt fra 1. Langhus 1. tropp, som kom på delt førsteplass i NM i speiding i helga. Også tredjeplassen gikk til Follo, takket være 1. Jeløy.

Landsleiren trenger hjelp under haiken
Er du Rover eller Leder og usikker på hva du skal gjøre mens speiderne er på haik? Haikekomiteen trenger hjelp ute i haikeløypene, og særlig trenger de hjelp til kanohaiken. Hvis du vil bidra så ta kontakt med leder i Nettverk for Friluftsliv, Bernt Inge Stormoen (91 62 54 45)
Praktisk om Småspeiderdagene
Denne helgen er det klart for Småspeiderdagene. Dette arrangementet har de siste årene seilt opp som en av de beste kretsarrangementene og Drøbak er valgt som arena for årets arrangement i det som er speiderkretsens 80. år
Innfører krav om politiattest

Som ett av flere tiltak for å gjøre speideren til et tryggere sted for barn og unge, har Speidernes fellesorganisasjon nå vedtatt å innføre krav om politiattest med virkning fra 1.januar 2010.

Peffkurs 2 er avlyst

Speiderombudet melder om at helgens Peffkurs 2 desverre er avlyst. Årsaken til dette er for få påmeldte deltakere

Peffkurs 2

Igjen skal det arrangeres et Patruljefører kurs 2 i regi av Speiderombudet i Follokrets. Arrangementet vil bli gjennomført i Gaupesteins marka uten for Ski. Dette er det andre kurset i en serie på 3 hvor hovedfokus omdreier seg planlegging av en patrulje tur. I tillegg vil det bli generell opplæring i ledelse, motivasjon og hvordan man håndtere seg på en to netters overnattingstur tur.

LAN i Follo
Turlederkurs i kano - noen få ledige plasser

Det er fremdeles noen få ledige plasser på Turlederkurs i kano. Påmeldingsfristen er utsatt til 9. mai. Bli med!

Tilbud fra ArmyShop
Selvoppblåsbart liggeunderlag og Speiderskjorte.
Landsleir

Skal gruppen din kjøre tog til landsleiren?

Turlederkurs i kano - frist 23. april!

Lær å padle trygt og effektivt med speidere på tur. Dette kurset er stappfullt av tips, triks, øvelser, leker, filosofi, kaldt vann, padletak, turplanlegging og bålkaffe.

Lysten på lengre leir?

Syns du en uke med landsleir er litt for lite? Driftsetaten trenger mange flere deltakere på arbeidsleir i forkant!

Hiawatha

Nå er det ikke lenge igjen til Hiawatha går av stabelen.

Snøhuletur

Da var snøhule-forkvelden gjennomført ;-)

Ledige plasser på Speiderledelseskurset - bli med!

Det er fremdeles ledige plasser på Speiderledelseskurset. Benytt anledningen til å fullføre grunntreningen for ledere.

Snøhulekurs

Snøhulekurset er et at de mest minneverdige og morsomste arrangementene vi har i speiderombudet. I år har vi også et tilbud til den litt yngre garden.

Bli med på Trekløver Gilwell - kretsen betaler!

Det er fremdeles 3 ledige plasser på Trekløver Gilwell i påsken. "Førstemann til mølla"-prinsippet gjelder, så du må være rask.

Utstyr til landsleirHar du utstyr som skal være med til Åndalsnes? Da må du melde ifra til kretsens ambassadør (eventuelt kretsledelsen) så fort som overhode mulig!

Kretsting

Kretsstyret i Follo krets har gleden av å innkalle til kretsting på Breidablikk grendehus Sproveien 35b - Fagerstrand - den 01032009 klokken 1300.

Bli stab
Ønsker du å bli med å jobbe med årets Qleste arrangement? Vil du være med å lage tidenes største MiniLeir?
Speiderledelseskurset 13-15. mars

Region Viken øst og Mjøsregionen inviterer til Speiderlederkurset. Speiderledelseskurset bruker naturen som ramme for læring og friluftsliv som metode ? akkurat som ellers i speideren.

Camp Alpin vel overstått

Takk for en flott tur til Beitostølen for alle som var med der. Det var slitsomt, men håper alle hadde det bra!

Klart for Camp Alpin

Nå er det kun få dager til Camp Alpin, og her er litt informasjon til de som skal delta.

Førstehjelp og sikkerhet på tur

For å bli godkjent som leder i Norges Speiderforbund må du ha en grunnleggende base med speiderkunnskap som du får gjennom forbundets kurstilbud for ledere, kalt grunntreningen. Den første delen av grunntreningen er Sikkerhetskurset. Sikkerhetskurset består av tre moduler: Førstehjelpskurs, Sikkerhet på tur og Nyingen (primært for ledere med liten eller ingen erfaring fra friluftsliv). Ledertrenerpatrulje i Fredrikstad har nå gleden av å tilby Førstehjelpskurs og Sikkerhet på tur.

Volleyballcup og kanonballcup

Et av kretsens mest tradisjonsrike arrangementer inviteres speidere, rovere og ledere fra hele kretsen til volleyballcup i Sofiemyrhallen. Nytt av året er at det også vil bli arrangert cup i kanonball. cupene er sosialt, morsomt og litt annerledes arrangement i speidersammenheng. Deltakerne deles i to klasser, Speiderklassen og Roverklassen, hvor det kjempes om heder og ære i henholdsvis Elitesluttspillet og Jumbosluttspillet.

Innkalling til kretsting

Kretsstyret i Follo krets har gleden av å innkalle til kretsting på Fagerstrand søndag 01032009 klokken 1300.

UF

Årets første Ungdomsforum eller UF er endelig klart til å møte nettopp deg. Er du en speider som har egne meninger,en speider som har lyst til å påvirke kretsarbeidet i Follo Krets eller rett og slett en speider som synes det er moro og treffe andre jevnaldrene speidere fra Follo Krets. Da er UF noe for deg og du bør lese mer under.

Emnekurs i Speiderbasen

Har du fått det med deg? Emnekurs i Speiderbasen er rett om hjørnet!

Camp Alpin

Camp Alpin er nå fullt. Det er dessverre ikke lengre mulighet til å melde seg på, siden dette arrangementet er helt fulltegnet.

Kretssamling
I helgen er kretsstyret og alle kretsens ombud samlet på Tredalen. Her skal det jobbes med målarbeid, terminliste, arrangementer, kretsting og region. Kretsen jobber aktivt med viktige saker for å kunne tilby medlemmene et best mulig tilbud. Dette ser vi blandt annet av terminlisten for 09.
Bli speiderleder

Nordby 1 speidergruppe i ås kommune er på jakt etter ledere til tropp. Gruppen har de siste årene vokst men ledere har ikke fulgt med.

Peffkurs 1

Det er fremdeles ledige plasser til peffkurs 1. Om det er flere som ønsker å være med send påmelding til speiderombudet@follokrets.no Her gjelder første mann til mølla sytemet.