Skriv ut

2010

Varsel om kretstingDet varsles med dette at Follo krets avholder kretsting onsdag 9. mars klokken 18:30.

Terminlista for 2011
Vi har nå lagt ut terminlista for 2011. Foreløpig er det stort sett bare datoer som er på plass, men mer utfyllende informasjon om de nærmeste arrangementene kommer så fort det er klart. Vi gleder oss til et veldig aktivt år med mye spennende som skal skje!
Kretsstyret inviterer til grøtfest uten grøt

Det nærmer seg jul og kretsstyret har gleden av å invitere til vår tradisjonsrike grøtfest for våre hardt arbeidende rovere og ledere. Etter enda et innholdsrikt speiderår er det vel fortjent å senke skuldrene og hvile litt på årets laubær.

Inviterer til nytt veterantreff

Velkommen til veterantreff og jubileumsmarkering på Kvernmoen i Aremark fra lørdag 27. til søndag 28. august 2011.

Nye speidersjefer fra Follo

På Speidertinget sist helg ble valgt nytt speiderstyre, og ny speidersjef er Solveig Schytz, gruppeassistent i 1. Ås. Vår tidligere kretsleder Lars Flateby er valgt som visespeidersjef.

Det blir kretsleir i Sverige i August

Det er nå bestemt at kretsleiren neste sommer blir lagt til Kragenäs, et flott sted langs svenskekysten nær Strømstad. Dette er et permanent leirsted, slik at mye infrastruktur og slikt allerede er på plass, og vi kan konsentrere oss om å finne på alt det kule som skal skje!

Jeløy inviterer til topptur

Ta med familien ut for å oppleve de tre flotte toppene på Jeløya i løpet av denne helgen. På hver topp har Jeløyspeiderne noen aktiviteter som gjør turen ekstra spennende. Deltakelse passer for store og små, og det er gratis å delta. Det vil være salg av litt å spise og drikke på hver topp.

Nye nettsider

Som dere ser har vi nå nye nettsider. Ikke alt er helt på plass enda, men det kommer mer fortløpende.

Bli med på Follotroppen

Hei alle turglade speidere!

Kretsleir i 2011

Det er blitt en forandring i planene for neste års kretsleir, med nytt sted og en annen uke.

Myrvolls håpløse vant rover 5-kampen"Team Håpløs" fra Myrvoll, var ikke så håpløse allikevel: De stakk av med seieren og Pagos sverd foran "H7" fra Sør-Trøndelag og "Rotondo Rotondo la" fra Oslospeiderne/Vesterlen krets i helgens nasjonale rover 5-kamp.

Bli med på førstehjelpskurs!
Er førstehjelpskunnskapene dine ute på dato? Synes du det er vanskelig å undervise egne speidere i temaet? Benytt sjansen!
Forkveld Peffkurs 3
Peffkurs 3 er et kurs hvor peffen/assen skal bruke det de har lært både på peffkurs 1 og peffkurs 2. De skal også ha med hele sin egen patrulje i troppen på tur. For at man skal kunne delta, må den som skal ha kurset, det vil si enten peffen eller assen i patruljen ha gjennomført både Peffkurs 1 og 2. Helst arrangert av Follo krets. Husk påmeldingsfristen 1 september.
Jerv fra 1. Ås vant NM!

Denne helgen ble NM i speiding arrangert i Tysvær, i nærheten av Haugesund. Totalt 119 patruljer fra NSF og KFUK-KFUM var med og kjempet om å vise at de var landets beste speidere. Follo gjorde det veldig bra, og toppet det hele når Ås kapret førsteplassen!

Sol og energi på småspeiderdagene

Det ble mye sol og moro i helga, når småspeiderdagene gikk av stabelen i Våler.

Småspeiderdagene
Opplegget for småspeiderdagene i år blir rundløype. Tradisjonen tro, har vi et tema for arrangementet; I år er det "FULL AV ENERGI!". Småspeiderombudet står for arrangering av selve konkurransen. Hver flokk må, tradisjonen tro, stille med en oppgave/aktivitet til løypa.
Gruppeleders verktøykasse
Mangler gruppa di "Gruppeleders verktøykasse"?
Husk å melde på til Speiderledelseskurset

Speiderledelseskurset er en del av Lederkurset i grunntreningen og gir deg trening i og kunnskap om ledelse av medledere. Husk påmeldingsfristen 20. mai!

Flokkledersamling
Onsdag 14. april blir det samling for alle kretsens ledere i bever og flokk, som holdes på Speiderhytta i Drøbak.
Rovertur
9 - 11 april er det rovertur for alle rovere i follo. Følg med for mer informasjon og meld deg på allerede idag. En utetur i skog og mark, frisk luft og stort bål er nøkkelord når vi inntar marka rett over påske.
Revisjonsberetning

På kretsting tidligere i år ble regnskapet for 2009 godkjent av tinget med forbehold om skrivefeil i revisjonsberetningen da det var forskjell på beretningen og regnskapet. Her er ny revisjonsberetning uten feil og da ser vi at det stemmer. Dette til orientering.

Peffkurs 2

Fremdeles ledige plasser på peffkurs 2.Helgen 16 til 18 april 2010 er det Peffkurs 2. Hovedfokuset på kurset er planlegging av en patruljetur. I tillegg vil det bli generell opplæring i ledelse, motivasjon og hvordan man håndtere en to-netters overnattingstur. Arrangementet vil bli gjennomført i Gaupesteinsmarka utenfor Ski.

Nyingen - et kurs for ALLE ledere

For første gang på mange år arrangeres Nyingen i Follo. Kurest er det første i grunntreningen for ledere, men er beregnet på alle ledere, også de som har vært med en stund. Navnet kommer ikke av det å være ny, men av båltypen "nying".

Snøhuletur

Infoskriv angående Snøhuletur. Se forøverig mail som er sendt til hver enkelt. Husk å ta med alt det du er ansvarlig for. Telt trengs ikke å tas med og heller ikke plugger. Ta kontakt med Øystein Santi som er snøhuleleder. Mangler du infoskrivet ta kontakt med Øystein Santi på telefon 90 11 35 71 eller mail oystein@santi.no eller Speiderombudet ved speiderombudet@follokrets.no

Endelig inkalling

Kretsstyret inkaller til kretsting søndag 7. mars klokken 1400 på Greverud kirke

rovernemøte

Rovernemøte Torsdag er på er på vevelstad ungdomskole fra 19.00 - 21.00

Evaluer Camp Alpine

Vi ønsker tilbakemelding fra deg på hordan du likte eller mislikte årets Camp Alpine.

Straks klart for Camp Alpin

Nå er det like før vi setter nesen mot Beitostølen og Camp Alpin, så her er litt viktig info om turen og avreise.

Vinteraktivitetsdag

Follo Krets og 1. Jeløy Speidergruppe inviterer herved til vinteraktivitetsdag 2010 - kl. 12.00 til 15.00.

Tillegg til kretsting info

Dette er et tilegg til varselet om kretsting. Utfyllende informasjon kommer i endelig innkalling.

Ledig plass til Volleyballcup og kanonballcup og UF
Fremdeles ledig plass, så påmelingsfristen flyttes til 26 januar. Et av kretsens mest tradisjonsrike arrangementer inviteres speidere, rovere og ledere fra hele kretsen til volleyballcup i Sofiemyrhallen. Vi skal også i år arrangere cup i kanonball. cupene er sosialt, morsomt og litt annerledes arrangement i speidersammenheng. I år arrangeres det også UF rett etter cupene som vi håper at flest mulig ar mulighet til å være med på. Se informasjon under UF. Deltakerne deles i to klasser, Speiderklassen og Roverklassen, hvor det kjempes om heder og ære i henholdsvis Elitesluttspillet og Jumbosluttspillet.
enhetsledersamling
Enhetsledersamlingen er midlertidig utsatt. Kretsstyret kommer snarlig tilbake med ny informasjon om når og hvor dette blir. Vi beklager dette.
Varsel om kretsting
Kretsstyret i Follo krets har gleden av å innkalle til kretsting søndag 07032010 klokken 1400. Frist for forslag til tinget er 25012010 på e-post til kretskontoret@follokrets.no Endelig innkalling til kretsting med saker og forslag sendes ut på e-post fire uker før tinget.