Skriv ut

2011

Innkalling til kretsting
Kretsstyret innkaller til kretsting onsdag 9. mars klokken 18:00 i Drøbak.
Grøtfest

Kjære Follorover og Folloleder! 

Det nærmer seg jul og vår tradisjonelle grøtfest! 

I år skal vi til Sandbakken sportsstue i Østmarka. 

CE er fulltegnet

Påmeldingsfristen for Camp Education gikk ut søndag kveld, og kurset er fulltegnet. Vi ser frem til første gangs gjennomføring av dette kurset og har store forventinger på at dette skal bli en suksess.

Fortsatt ledige plasser!

 

Det er fortsatt ledige plasser på peffkurs 1, 18-20. november på Ski speiderhus. På peffkurs 1 lærer speiderne det som skal til for å planlegge og gjennomføre egne patruljemøter. Meld på dine speidere nå!

 
Peffkurs 1

Rapport fra Peffkurs.

Enhetsledersamling

Vi i kretsstyret ønsker en tilbakemelding fravgruppene på hvor mange som skal være med på samlingen onsdag. Send oss en mail med antall på epost til post@follokrets.no

 

 

Sted: Haugjordet ungdomsskole på Langhus

Tid: 1830 den 2.11-2011

 

Sist kretsting bestemte at neste års terminliste skulle være klar 1. november året før. Styret har derfor jobbet på spreng for å få dette klart. På denne måten vil vi også få ut programkretsnytt slik som vi hadde i fjor mye før.

 

Det er viktig at vi får innspill til deres ønsker så fort som mulig slik at eventuelle endringer er mulig. Vi vil også lage et foreløping budsjett for 2012 slik at dere får komme med innspill til budsjettet vi legger frem på kretstingen neste år.

 

Program:

 

 - Oppsummering/evaluering kretsleir 2011

 - Deres ideer til kretsleir i 2015

 - Kommende kurs  CE, førstehjelpskurs

 - Deres ønsker til lederkurs i 2012

 - Terminliste og program i 2012

 - Budsjett 2012

 - Eventuellt

 

Vi håper så mange som mulig finner tid til å komme på denne samlingen og gi kretsstyret og ombudene tilbakemeldinger og ønsker for neste års speiding. Vi trenger deres hjelp for å gjøre 2012 til et godt Folloår!

 

I tillegg til programmet blir det en siste markering av 100 år med speiding i Norge - denne gangen med bursdagsmat. Det blir gratis T-shorter både leir og jubileum, så langt lageret rekker.

 

Vi gleder oss til å informere dere, og høre deres ønsker innspill.

 

Speiderhilsen

 

KretsstyretTekst av Andreas
Emnekurs i Speiderbasen og treningsprogrammet

Lørdag 5. november arrangeres det emnekurs i Speiderbasen og treningsprogrammet på Langhus. Målgruppen er ledere, rovere og peffer som vil lære mer om hvordan speiderarbeidet kan organiseres og hvor du finner ferdige opplegg du kan bruke.

Camp Education

 

Er du klar for høstens store kickoff?

 
Trenger arrangør

Vil du arrangere volleyballturnering neste år?

Førstehjelpsnytt

Ikke bruk Klorhexidin til sårvask. Det er nevrotoxisk, dvs ødelegger nerver og sener, skal derfor ikke brukes på åpne sår (se Felleskatalogen.no). Bruk Pyrisept, saltvann eller vanlig vann. Sårrense servietter er bortkastede penger.

Supertreff for superveteraner

Det oste av speiderhistorie da Follo-ledere samlet seg til mimreaften og 100-års feiring på Kvernmoen leirsted i Aremark for kort tid siden.

5-kampen trenger deg!
Vil du være med i stab på årets 5kamp? Send en epost til roverombudet og si litt om hvem du er, så blir du kanskje med på moroa fu også. 5-kamp er et av de største nasjonale arrangementene for rovere i Norge.
Les leiravisen på nettVar du på årets kretsleir i Kragenäs, fikk du kanskje også med deg leiravisen: "et blikk i nåtiden" Nå kan du lese hele avisen og alle utgavene en gang til her på nett.

Informasjon om MiniLeir

Her finner du informasjon om årets MiniLeir

Stinn brakke på Veterantreff
Follospeidernes Veterantreff på Kvernmoen fra lørdag 27. august til søndag 28. august er fullbooket. Interessen har vært stor.
Gitarist søkes!

Dyktig gitarist som skal på kretsleiren bes melde seg. Vi trenger fremført enkle sanger som; speidersanger og litt annet. Den som føler kallet kan kontakte kretsleder / 92086328. Støtte kan loves av ca 500 dyktige vokalister. Premie for innsatsen!

LeirtilbudARMY SHOP Ski Storsenter – speiderbutikken i Follo ønsker å gi speiderne følgende tilbud på et supert liggeunderlag til årets kretsleir/jamboree.

Husk årsrapport - og nok porto!
Husk nok porto når dere sender noe til kretsen, og send oss årsrapport.
Resultater fra NM i speiding

NM i speiding er over, hvor fire av Follos patruljer konkurrerte på hjemmebane i Nesparken i Moss. Follos grupper gjorde det bra med, en 7. plass som beste plassering.

Følg bloggen

Har dere møtt sofie? Hun eier kanskje en av de eneste små speiderbloggene i Norge og brenner for det hun driver med

Bursdag og superhemmelige detektiver

I helgen ble småspeiderdagene gjennomført på Fagerstrand, hvor småspeiderne fikk være både superdetektiver og hemmelige agenter, finne spor etter kaketyven og ringe med kirkeklokkene i tårnet!

Follo krets arrangerer NM i speiding for annen gang

Årets NM i speiding arrangeres i Nesparken i Moss fra fredag 10. til søndag 13. juni. Norgesmesterne blir premiert under et åpent jubileumsleirbål søndag kveld, samtidig som Norges speiderforbund markerer hundre år med speiding i Norge. Jubileumsleirbålet er åpent for alle som ønsker å delta. I NM i speiding deltar over 1000 speidere og deres ledere.

Ta flåttvaksine før leiren

Vi minner om at de som skal delta på sommerleiren i Sverige bør vaksinere seg mot Skogflåttencefalitt/TBE-virus. Dette er et virus vi ikke har noe særlig av i Norge, men som man kan få via flått i Sverige. Vaksinen tas i flere omganger, så man bør få første dose så raskt som mulig.Vi anbefaler vaksinasjon mot Skogflåttencefalitt før sommerleiren.

Årets småspeiderdager

Småspeiderdagene 2011 blir i år arrangert på Myklerud Skole på Fagerstrand. I tillegg til at norsk speiding er 100 år, vil årets tema være Hemmelige agenter og superdetektiver!

Skriv leirsang

Har du en sangfugl i magen? Sommerens kretsleir trenger en leirsang. Få med deg patruljen din og skriv et forslag! Dere kan godt bruke en kjent melodi, og kun skrive teksten. Heder og ære tilfaller den som skriver den utvalgte sangen! Send deres forslag til viseleirsjef Svein Johannessen.

Folloveteraner feirer 100 år med speiding

Follos speiderveteraner markerer 100 år med speiding i Norge med samling på Kvernmoen leirsted i Aremark fra lørdag 27. til søndag 28. august. – Markeringen er åpen for alle som ønsker å delta i hyggelig samvær og aktivitet med litt historisk sus, sier Knut Mæhlum.

Ta sjansen i sommer

Kjenner du til "Ta sjansen"? Der har man et stilas med en bratt bakke langs vannkanten, og sklir fort ned bakken og lengst mulig bortover vannet. Det hele skjer i en hjemmelaget farkost, for eksempel sånn som dette. På sommerens leir kan du ta sjansen, men da må du starte å lage farkosten nå! I tillegg blir det sykling på vannet og stor markedsdag. Planlegging av alle disse tre tingene er en forhåndsoppgave til alle gruppene.

Bjauk fra 1. Kolbotn vant kretskonken

Helgens kretskonk er over, og Bjauk vant knepent over Hare fra 1. Jeløy. Hauk fra Myrvoll kapret tredjeplassen. Se hele resultatlista her.

Camp Education

CE kurset og godkjenningen er flyttet til høsten. Vi kommer straks tilbake med ny dato.

Påmelding til kretsleir

Husk at frist for påmelding til kretsleiren er 1. mai. Det er sendt ut en del epost med informasjon, og du finner det også på leirsidene.

Åssen henger'n

 

Det er navnet på årets roverleir, som vil være en hengekøyeleir!

Bra Flokklederløft

Det aller første Flokklederløft gikk av stabelen, på Langhus speiderhus 26. mars. Deltagere, stab og kursholdere koste seg gjennom en dag spekket med aktiviteter, påfyll og forpleining

Stem på kretsleirmerke
Sommerens kretsleir trenger et leirmerke, og tre forslag ligger ute til avstemning.
Bli med på turlederkurs i kano

Lær å padle trygt og effektivt med speidere på tur! NSFs Nettverk for friluftsliv arrangerer i juli turlederkurs i kano. Dette kurset er stappfullt av tips, triks, øvelser, leker, filosofi, kaldt vann, padletak, turplanlegging og bålkaffe. Med bedre padleteknikk, leker og artige aktiviteter vil speiderne dine få større utbytte av kanoturen. Lær hvordan du liver opp turen med artige aktiviteter og lek i kano.

Bli med som stabshjelp på NM

Midt i juni er det klart for NM i speiding i Nesparken i Moss, hvor det også skal markeres at det er 100 år siden speidingen startet i Norge. Som alltid ved større arrangementer er det behov for litt folk utover hovedstaben. Vi håper at du har lyst til å være med og hjelpe til slik at det blir en best mulig opplevelse for alle deltakerne.

Anbud om drift av kiosk under NM i speiding

10. juni – 13. juni arrangeres NM i speiding i Nesparken i Moss. Dette er et arrangement med ca 1000 deltakende speidere og ledere fra hele Norge. Under et slikt arrangement er det viktig å ikke bare ha fokus på det konkurransemessige, men også drive litt speidervelferd. Vi har derfor besluttet å drive kioskvirksomhet med et enkelt sortiment som et tilbud til tilreisende speidere og 

Kretsting er avholdt

Det ble i kveld avholdt kretsting for Follo krets på Seiersten ungdomsskole i Drøbak. Nytt styre ble valgt, og det kom en del innspill til budsjett og øvrige saker som skapte litt diskusjon.

Skikkelig isete tur

Utstyrt med isøkser, ski og truger dro Follos rovere sist helt til Rjukan for å utfordre frosne fosser og snøkledde fjell. Vi skulle til topps, men fikk litt mer is enn vi ønsket oss!

Klart for huler i snøen

Hvordan skal en snøhule graves? Hva skal man ha på seg på fjellet? Hvilken spade er best, og hva er en søkestang? Dette og mye annet fikk de femti deltakerne på årets snøhuletur en grundig innføring i på forkvelden i dag. - Vi har lagt opp til hele ni hulelag, forteller speiderombud Larsi fornøyd.

Innkalling til kretsting

Her finner du endelig innkalling til kretsting med innkomne forslag og saksliste. Tinget vil finne sted på Seiersten ungdomsskole i Drøbak 9. mars.

Mange baller i lufta

I helgen var det volley- og kanonballcup, og lag fra hele Follo kjempet om første- og sisteplass i de to cupene. Noen hadde rosa uniform, noen hadde ligget i hardtrening, og alle gjorde så godt de kunne.

Camp Winter er fullt

Det har også i år vært stor interesse for en helg på fjellet, så vi har nå fylt opp begge bussene til Camp Winter.

Endringer på terminlista

Vi gjør oppmerksom på to endringer i terminlista.