Skriv ut

2012

Enklere epost til kretsen

Vi har forenklet epostadressene til kretsen.

Husk å melde deg på

Husk å melde deg på Grøtfest

Stemningsbilder

Har du et bgodt stemningsbilde av speideraktivitet?

Tilbakemelding


Som dere har sett har vi i høst fått nye nettsider. Disse jobber vi mye med om dagen for å få helt oppdatert og på plass.
Vi ønsker derfor tilbakemelding fra dere om det er noe som savnes, som er feil, eller som burde vært gjort annerledes.

Husk fristen!


Vi ønsker å minne om at fristen for påmelding til helgens peffkurs 1 går ut i kveld.
Ønsker du å ha med deltagere på kurset må disse meldes på senest i dag (mandag 19.11)

Siste frist

Idag er det siste mulighet for å melde seg på årets store lederkurs helg..

Terminliste 2013

Nå kan du laste ned terminlisten for 2013

Nytt veterantreff i 2013

Veterantreff på Kvernmoen i Aremark i fjor. Bare blide veteraner i duskregnet. Gard Sæther (f.v. på vei ut av bildet), Jens Døvik, Ragnhild Pettersen, Svein Nesse, Eva Sand, Cato Sand og Sissel Jacobsen (på vei ut av høyre billedkant).Nytt veterantreff for Follo-ledere i 2013.

Follospeidernes VETERANKOMITE (selvoppnevnt komite bestående av Follo-veteranene Tore Lerstad Setnes, Erik Anders Hovden, Gard Sæther og Knut Mæhlum) har hatt veteranmøte og vedtatt følgende:

Vi er på face

Har du sett oss på facebook? I forbindelse med kommunikasjonsstrategien til kretsen er facebook et at våre satsningsområder der vi ønsker å komme i kontakt med dere. har du likt oss på face? Siden er en lettere måte å få ut enkel kommunikasjon på, samt få tilbakemeldinger fra dere. Her vil du finne terminlisten til kretsen, noen bilder vil dukke opp, og vi har to egne diskusjonsforum som gjelder for speidere og rovere. Disse er også for ledere som lurer på noe om speidere og eller rovere.

Camp Education EXTENDED

Vil du bli leder på under et år og få med deg en tur til sveits samtidig? 
Da har du som er mellom 16 og 25 en unik mulighet.

Nyingen

 

Helgen 21.-23.september arrangerer vi i Follo krets Nyingen og sikkerhetskurset.

Dette er Trinn 1 på lederutdanningen.

Peffkurs 2 avlyses

Helgens peffkurs avlyses grunnet få påmeldte.

Stor ledersatsning

Om du til nå ikke har sett på ledertrening som moro så glem gamle fordommer - for husk; er det ikke moro er det ikke speiding.

Peffkurs 3

På peffkurs 3 får patruljeførere og assistenter testet kunnskapen fra peffkurs 1 og 2. Praktisk gjennomføring av overnattingstur med egen patrulje under oppsyn av veiledere.

Hittegods

 

Etter MiniLeir og diverse arrangementer har det blitt liggende en del hittegods på kretslageret som ingen har savnet.

Er noe av dette ditt? Send en e-post til speiderombudet@follokrets.no.

Bli med på kurset alle snakker om.

Førstehjelp Speiderleder arrangeres på Regional Kurshelg 16. - 18. November 2012 på LO skolen Sørmarka i Follo.

Bakgrunnsinformasjon om eiendomsdrift
På Speidertinget handler en av sakene om organisering av eiendomsdriften i Norges speiderforbund. For at alle skal få mest mulig bakgrunnsinformasjon før saken blir behandlet, er det nå laget et dokument med relevante spørsmål/svar og kommentarer i saken.
Sommerferie

Vi har nå tatt sommerferie her på nett. Sidene vil ikke bli oppdatert før mot høsten igjen, og da vil de også få nytt utseende..

Om du ønsker ha kontakt med oss, eller følge med på hva som skjer, så følg oss på facebook.
Der har vi ikke fri: https://www.facebook.com/follokrets

Bruk veldig gjerne også våre nye forum på facebook til å diskutere, spørre og komme med forslag til alt vi i follo kan gjøre...

God sommerferie alle sammen

SmåspeiderdageneKretsen småspeidere gjorde i helgen strandhogg i Nesparken i Moss. Parken var full av lekende utkledde små pirater! Ble skattekisten funnet?

Gratulerer til Kolbotn som gikk av med seieren under rundløypa søndag samt Vestby, Ski og Råde som fikk delt andre plass.

Oppgaver fra årets kretskonkurranse

Oppgavene fra årets kretskonkurranse er nå lagt ut med fasit for nedlastning.

Røyskatt fra 1. Langhus vant kretskonkurransen


Gratulerer til patrulje Røyskatt fra 1. Langhus speidergruppe som er årets vinner av kretskonkurransen! Årets tropp kommer fra 1. Jeløy speidergruppe.

Endring i programmet for kretskonk

Det er gjort endringer i programmet for helgens kretskonkurranse. Rekkefølgen på et par av aktivitetene lørdag kveld er endret.

Oppdatert program for helgen kan lastes ned her: 
KK2012_Program.pdf

Sommerleir for speidere

I sommer skal Nordby1 på extremsport leir med blant annet rafting, klatring, juvin og hesteridning. Det er noen ledige plasser igjen for speidere på denne leiren, og nå ønsker Nordby å tilby disse plassene til speidere fra andre grupper i kretsen. Kanskje noen som ikke kan være med på egne leir eller ikke har tilbud om leir i sommer. Leiren er fra 8 - 14 juli, og det er en kanotur i forkant for åbli kjent. Nordby har fra før med seg Manglerud. Tilbudet er for speidere tilogmed 16år. Ta kontakt med gruppe@nordby1.no om du er interesert.

Oppdatert: Peffkurs 2

På peffkurs 2 skal deltagerne lære planlegging og gjennomføring av patruljetur. Årets kurs går fra fredag 20.04.12 til søndag 22.04.12.

Påmelding via enhetsleder innen 13.04.12.

Hva skal vi bli bedre på

Vi ønsker å stafig forberede oss på informasjonsflyt, info som skal til dere og hvordan dere finner det dere leter etter. Denne siden er en av våre kanaler mot deg som speider eller leder, og vi lurer på om du er fornøyd med det som finnes her, eller om det er noe mer du savner eller som kunne vært gjort på en annen måte.

Det er opprettet en egen gruppe på diskusjonsforumet her på siden der vi ønsker tilbakemelding fra deg. Alle øsnker blir tatt med i betraktning nå når vi fortsetter jobben med å få en bedre komunikasjon med gruppene.

Flåttvaksine

“ De som tok to flåttvaksiner i forbindelse med leiren i fjor må huske å ta den tredje vaksinen. Dere vil da være beskyttet mot TBE (virusinfiserte flått som kan gi hjernebetennelse) i 6 år. Viruset er til orientering nå påvist hos flått i Østfold.”

Sikkerhetskurs blir i Marker 14. - 15. aprilArrangør er Østre Østfold krets i samarbeid med Marker speidergruppe. Sikkerhets kurset er første kurset i grunntreningen til Norges speiderforbud og det er ønskelig at alle speiderledere har dette kurset

Endelig inkalling til Kretsting

Kretsstyret innkaller til kretsting onsdag 7. mars klokken 1800. Sted: Haugjordet ungdomskole

Snøhuletur

 

Oppdatert informasjon:

Årets snøhuletur nærmer seg (10-11.03.12). Turen går også i år til Blefjell. Forkveld på 1. Langhus speiderhus onsdag 29.02.12.

Påmeldingsfrist er mandag 27.02.12. Påmelding via enhetsleder.

Follo beste nettside

Jeg vil gjerne gratulere Follo krets som vinner av krets- og korpsnettsidene i konkurransen Det Gyldne Tastetrykk! Dere har en fin nettside med mange gode bilder og et stort bildegalleri. Les mer om vurderingene av nettsidene i Speideren nr. 1 som kommer ut denne uka. Vennlig hilsen Ragnhild Langeland Redaktør/informasjonskonsulent

Hittegods

 

Etters årets Camp Winter har det blitt liggende en del hittegods som ingen har savnet. Tror du noe av dette kan være ditt?

Ta en titt her.

Etterlysning

Da speidere og rovere kom hjem fra årets Camp Winter skjedde det et lite uhell. Det er en bil som skal ha kjørt over noen par ski, og desverre så er disse skiene blitt ødelagt og må erstattes. Det er fler av deltagerne og andre sjåfører som så dette, og vi etterlyser sjåføren av denne bilen. Om du kjenner deg igjen er det fint om du tar kontakt med oss. Vi ønsker at de som har fått ødelagt utstyret sitt får orden på dette igjen. Send en mail til kretsleder@follokrets.no

Ny dato for Programkurs

Det er satt opp ny dato for Programkurset, og det er 3 - 4 mars. Påmeldingsfrist er satt til 25 februar. Les mer på arrangementsiden. http://www.follokrets.no/arrangementer/1072

Programkurs utsatt

Lederombudet beklager at programkurset satt opp til helgen er blitt utsatt. Ny informasjon til de som er påmeldt vil bli sendt ut, og lagt ut her på sidene. Vi ønsker fortsatt påmeldte til dette kurset, og ny dato vil straks være på plass. Oppdatering: Kurset holdes 3. - 4. mars.

Trivlige vinterleker

Vinterlekene for kretsens småspeidere gikk av stabelen i helgen, med skikkelig vintervær og aking, skigåing, skøyter, fugletitting, quiz og isfiske.

Førstehjelpskurs

Vil du lære mer førstehjelp? Vil du lære om de vanligste sykdommer og skader i speidersammenheng og behandling av disse? Har du behov for å lære mer om hvordan holde førstehjelpsundervisning i speidergruppa?

Inkalling kretsting 2012

Kretsstyret inkaller til kretsting onsdag 7. mars klokken 1800. Sted: Haugjordet ungdomskole - Langhus

CW: Fulltegnet

Camp Winter er nå fulltegnet.

Peffkurs 1

Informasjon om peffkurs 1 ligger nå på nett. Som deltager på peffkurs 1 lærer speiderne å planlegge og gjennomføre egne patruljemøter. Meld på dine speidere i dag!