Skriv ut

2015

God jul

Ønsker alle Follospeidere liten og stor en flott jul med mange pakker under treet og mye godt på tallerkenen.
Kos dere masse og gå en tur innimellom, så sees vi til mange spennende kretsarrangementer i 2016.

Speiderhilsen fra kretsleder Marit

Varsel om kretsting

Kretsstyret i Follo krets innkaller til kretsting onsdag 2. Mars 2016 kl 18 på Kroer Samfunnshus.
Saker som ønskes behandlet på kretstinget må være styret i hende senest 6 uker før dvs. 20.1. 2016. Det må når saken fremmes klart fremgå at den kreves behandlet på kretstinget. Skriftlig saksfremlegg og forslag til vedtak på kretstinget skal følge kravet om behandling.
Regnskap og forslag til budsjett legges fram på kretstinget. Spørsmål til regnskapet må sendes kretsleder innen to uker før kretstinget, kretsleder@follokrets.no.
 

Sir Alf – mangeårig Ski-speider og kretsleder er død

Tidligere kretsleder i Follo krets og meget aktiv Ski-leder gjennom mange år, Alf Salvesen, døde søndag 29. november. Alf, eller sir Alf som mange kalte ham, ble 84 år gammel.

Terminliste2016

Terminlsiten for 2016 ligger nå ute! Noe nytt og mye tradisjonelt har funnet plass neste år.

Det er et par datoer som fortsatt mangler, men disse vil dukke opp helt av seg selv der de passer best inn.

Påmelding til vårens arrangement er på vei inn i min.speiding.no og arrangementene vil bli oppdatert med informasjon fortløpende som arrangør har sitt på plass.

 

Grøtfest

Vi minner om grøtfest. Påmeldingen går straks ut.
http://follokrets.no/index.php?pid=4&xid=95148912

Kretsen sponser Camp Education

Prisen i år er 550 kroner. I tillegg kommer eventuell overnatting inne, og noen kurs kan ha tilleggsavgift på materiell. Tidligere år har kretsen dekket noe av prisen, oftest for de under 26. I år dekker vi hele kursavgiften for alle fra Follo!

Ledermøte 4/11 Avlyst

Kun to grupper har meldt seg på ledermøtet i Drøbak 4/11, en kommer kanskje. Vi avlyser derfor møtet i denne omgang, men setter det opp igjen utpå nyåret.

Terminlista legges ut på nett så snart den er klar, men ombudene vil gjerne ha litt mer tid for å få på plass de siste detaljene.
 

Peffkurs 1

Vi har måttet bruke litt tid for å få stab og sted på plass til Peff 1 som er satt opp i november. Det blir ikke Stuene speidersenter slik det stod på nett, men Vaskeberget. Les mer inne på selve arrangementet.

Det ser ut til å være langt større interesse enn antall plasser.
Vi vil forsøke å sette opp nytt kurs tidlig i 2016. Vi i ombudsstyret jobber også med å sette opp kurs for nye staber og få flere hender til å gjennomføre enda flere flere og bedre arrangementer i årene som kommer.

Lær og praktiser ledelse.

Bli ledertrener!

Er du interessert i å lære mer om ledelse, og å lære bort ledelse til andre? Vil du bidra til at vi får fram engasjerte og kompetente ledere i Norges speiderforbund?

Utlysning

Ledig stilling som speiderombud!

Den ettertraktede stillingen som speiderombud i Follo krets er nå ledig.

Velkommen til familietur på Jeløy

Ta med familien ut for å oppleve de 3 flotte toppene på Jeløya i løpet av denne helgen.

Ostesniffing, lego-moro og svenskelåter på Veterantreff

Ballkast, ostesnusing, lego-utfordring, verdens flagg  og svenskelåter var noe av rammen da 39 av Follos erfarne speidere samlet seg til Veterantreff på Kvernmoen i Aremark

lørdag 29. august.

MiniLeir

Endelig er det klart for MiniLeir igjen.
I år er det Middelalder som er tema og MiniLeiren holder sted på Breivoll i Ås kommune.
 

Ski sparker igang på friluftslivets dag!

I anledningen Friluftslivets år, markeres Friluftslivets dag på Stallerudhytta i samarbeid med Ski kommune.

Veterantreff på Kvernmoen

Veterantreff på Kvernmoen lørdag 29. august. Billedbok om Follos erfarne speidere

Påmeldingen er åpen

Nå har påmeldingen til årets MiniLeir åpnet. Meld deg på allerede nå for høstens qleste 13+ arrangement.
Dette er en fantastisk møteplass for å mimre tilbake på Jamboree og Kretsleir. Se på det som et stort nachspiel fra årets leir.

Tema for årets MiniLeir er Middelalder og vil finne sted på Breivoll i ås kommune.

Det siste leirbål

Vi har kommet oss hjem etter Røros, og en minnerik uke er over. Det siste leirbålet har brent ned og slitene speidere, rovere, ledere og stab har kommet trygt hjem med minner om en fantastisk uke.

Neste år drar vi til Dyreparken

Til tross for enkeltuttalelser som tydet på det motsatte hadde speiderne fra Siggerud det riktig bra på haik på Rørosvidda.

Bergtatt er nummer 35

Bergtatt på Røros er mest sannsynlig kretsleir nummer 35 i Follo krets. Den første kretsleiren som ble arrangert i kretsen var i 1930 og ble gjennomført  på Seiersten i Drøbak.
 

Friske tak i kretsstyret


Det røska godt i kretsstyret og inviterte ombud da styret hadde sin tradisjonelle sommeravslutning på Storholmen i Son i juni.

Mangeårig Ås-speider og tidligere kretsleder er død

HEDERSGJEST: I 1993 feiret Ås-speiderne 70-årsjubileum som speidergruppe på Frydenhaug med blant annet Dotta som hedersgjest.  FOTO: KNUT MÆHLUMTidligere kretsleder i Follo og meget aktiv Ås-leder gjennom mange år, Inger Dorthea Eskerud, døde i Ås 11. juni. Dotta ble 94 år.
Dotta var visekretsleder i Follo krets av Norsk Speiderpikeforbund da hun i 1957 overtok som kretsleder etter Elisabeth Thunæs eller Tupsi som hun ble kalt. Jentekretsen ekspanderte i Dottas tid som kretsleder. Hun var kretsleder frem til 1964.

Bli med på å lage kortfilm om speiding

Har du lyst til å lære å lage film? I forbindelse med FÅ15 produserer Norges speiderforbund en kortfilm om speiderfriluftslivets gleder som skal gå som reklame på «røde dager» og ellers vises i alle speiderforbundets egne kanaler.

Manus og idé kommer fra #mittre-gutta i 1. Ås speidergruppe. Produksjonsselskapet TEFT vil gi profesjonell støtte i arbeidet, mens det er unge speidere både foran og bak kameraet. Innspilling vil foregå i naturskjønne omgivelser i nær tilknytning til en speiderhytte i Sørmarka i Akershus. Noe reisestøtte kan påregnes for frivillige med lang reisevei.

Resultat Småspeiderdagene

Småspeiderdagene er vel overstått, og her er dagens resultater:
1. plass - 1. Ski I, 210 p.
2. plass - 8. Moss, 198 p.
3. plass - Myrvoll 196 p.

4. Drøbak/Frogn II, 190,4 p.
5. Nordby II, 185,5 p.
6. Fagerstrand II, 181,8 p,
7. Fagerstrand I, 179 p,
8. Nordby I, 176 p,
9. Langhus, 175,5 p,
10. Drøbak/Frogn I, 170,5,
11. Ås, 167,5 p,
12. 1. Kolbotn, 165 p,
13. 1. Ski II, 162,5 p,
14. Vestby, 161,5 p,
15. 1. Jeløy, 151 p.

Resultater kretskonk 2015

Etter premieutdeling ble speiderombudet gjort oppmerksom på feil ved resultatlisten som ble hengt opp. Total poeng stemte ikke med plassering. På bakgrunn av dette har ombudsstyret foretatt en fullstendig gjennomgang av alle dommerskjema og sammenlignet disse med resultatlisten.


Ved gjennomgang ble det oppdaget feil ved henting av resultater fra hinderløype til resultatlisten. Dette førte til feil poeng på hinderløype til den enkelte patrulje samt feil i sortering og plassering.


Speiderombudet beklager på det sterkeste situasjonen som har oppstått. Feilen medfører at enkelte patruljer har rykket opp og andre har rykket ned på listen. De samme patruljene går likevel videre til NM i speiding, 3. og 4. plassen har byttet plassering.

 

Korrigert resultatliste kan lastes ned her:

KK2015 - RESULTATER

 

Patruljer som ønsker tilsendt ny diplom kan kontakte speiderombudet på e-post:

speiderombudet@follokrets.no

Hva er #mittre?

Vi vil ha hele Norge ut og opp i trærne! Gjør deg klar til noen minutter fylt med glede, mestringsfølelse, vind i håret og lyden av raslende blader!

Nye retningslinjer om politiattest

Retningslinjene for politiattest ble endret av Speidernes fellesorganisasjon 26. november 2014.
Først sist uke var de nødvendige tekniske justeringene i medlemssystemet Min speiding på plass, og dermed er det i praksis først nå de endrede retningslinjene gjelder.

1. utgave av Berg-Ljom

Første utgvaen av Berg-Ljom, leiravisen for årets kretsleir i røros er nå på vei gjennom trykken.

 

Kretskonk - utstyrsliste

Utstyrsliste for kretskonk 2015 kan lastes ned her:


KK2015 - UTSTYRSLISTE

 

Merk! Alle patruljer må ha med 2 stk rajer av 1 meter samt matpakke til lunsj lørdag.

Rover-Hawaii

Visste du at årets roverleir har Hawaii som tema?

Årets roveraktiviteter passer både for de som liker en joggetur før frokost og for de som ikke eier ett par joggesko.
På starten av leiren vil vi bruke tid på å lage tidenes roverleir. Hvert kokelag får tildelt ett eget område som dere kan pynte som dere vil og bygge tidenes mest fantastiske byggverk.

 

Husk korrekt påmelding til kretskonk!

Påmeldingfrist fredag 17.04.15. Husk å fylle ut alle felter, veiledning kan du lese her: KK2015 - PÅMELDING.

 

For mer informasjon om kretskonkurransen, se terminlisten.

Blir det MiniLeir?

På årets kretsting kom det en henstilling om at MiniLeir skal fast tilbake på terminlisten.
Det ble stemt over henstillingen, og da den fikk flertall blir kretsstyret nødt til å jobbe med at dette skal skje.
Men allerede nå kan du være med på å få det til å skje.


Det har vært pågang fra enkeltspeidere og UF som mener at MiniLeir må komme tilbake, og derfor inviteres du nå til et inspirasjonsmøte for å få MiniLeir tilbake i terminlista.
9. April kan alle speidere over 13 og rovere som vil mene noe om hva MiniLeir er, har vært og skal bli. Dette blir et stormøte for alle som vil være med og som vil ha MiniLeir tilbake.
Dette er ingen garanti for et arrangement i 2015, men om du vil være med, kanskje stille til stab, og ideer for nytt konsept, nye rammer og nytt innhold kommer på plass, så er det store muligheter.

Les mer i terminlista.

Etterlysning

Vi etterlyser et kamera som deltagerne på Camp Winter har på rundgang for å ta bilder fra arrangementet. Dette ble ikke levert inn før vi skiltes i ski søndag.
Om noen vet hvor dette er så setter vi veldig pris på at vi kan få dette kameraet tilbake. Ta kontakt med oss på mail, telefon eller facebook så finner vi ut beste løsning for overlevering.

Endring i terminlisten

Ombudene og kretsstyret må dessverre avlyse ombudskurset som var satt opp på terminlisten nå i januar.

Istedenfor har vi gleden av å avholde kveldsamling på Langhus speiderhus torsdag 12/2-2015.

Våre ombud har en stor arbeidsbelastning og trenger påfyll av ivrige speidere som ønsker å bidra til at alle våre arrangementer blir så bra som mulig. På samlingen går vi igjennom oppgavene til speider og roverombudet i kretsen og håper alle som kan tenke seg å bidra litt eller mye møter opp.

Endelig inkalling

Her er endelig inkalling til kretsting.
Last ned her:

Inkalling kretsting

Her finner du inkalling til årets kretsting.
Legg merke til reglene om stemmeberettigede, og husk å melde fra om antall delegater.
Les inkalling her:

Politiker overrasket i skogen

Frogns varaordfører Rita Hirsum Lystad hadde en flott friluftsopplevelse i lag med speiderne tirsdag kveld, og hun så fram til å krype ned i soveposen samt se på stjernehimmelen.
For Rita Hirsum Lystad var oppholdet under antatt primitive forhold en overraskelse. Det var nemlig så fint at hun kan tenke seg å gjøre det igjen.

Dette skriver Amta etter at drøbakspeiderne har hatt startet frilftslivets år.

Veterantreff på Kvermoen

LØRDAG 29. AUGUST samles FOLLOS ERFARNE SPEIDERE til treff på KVERNMOEN i Aremark med mulighet for overnatting og frokost søndag 30. august. 

Alle som ønsker å delta er hjertelig velkommen til Follos VETERANTREFF hvor vi skal innom USA, Frankrike, Danmark og Sverige. Flagg blir et lite tema på treffet.